Tisk článku

Končí pan Zalabák ve stánku na sídlišti?

Ano, končí v červnu, ale bude mít pokračovatele. Po něm nastoupí další prodejce se stejným sortimentem a vylepšeným interiérem.

V autobuse jsme se dozvěděla, že pan Zalabák ve stánku s ovocem a zeleninou končí. Prý jde do důchodu a kromě toho blízká konkurence Tesca prý ovlivňuje jeho zisky. Moc mě to nepřekvapilo, pracovat v jednom kuse celý týden musí za ty roky unavit. Ale kdo chce více vědět, nemůže dát na nějaké „jedna paní povídala“, ale je nutné se zeptat přímo pana Zalabáka.

Na mou otázku, zda končí, mi odpověděl kladně. Ale není to ani tak z důvodů konkurence supermarketu (i když jsme se vždy divila, jak může někdo kupovat brambory s tmavými fleky hniloby, když o kousek dál je krámek s vynikajícími bramborami), ale opravdu proto, že po letech vyčerpávající práce má každý nárok na odpočinek v důchodu.

Ale mám pro vás dobrou zprávu: pan Zalabák předá v červnu stánek mladému pokračovateli, který zachová dosavadní sortiment. Pokračovat bude i prodej trvalek, sazenic zeleniny a letniček. Tak sláva.

Jen je tu jeden háček: pokud se bude stavět parkovací dům, musí se přeložit horkovod vedoucí středem současného parkoviště právě do sousedství stánku. Chtěla jsme se zeptat na odboru výstavby, ale nikdo nebyl přítomen. Jak to tedy bude se stánkem se zeleninou a ovocem?

Anna Spěváčková

Názory

07.03. 17:26Karel
jj od 9 k 5
13.03. 15:53Jaroslav
add block
13.03. 19:50Anna Spěváčková
děkuji....
14.03. 08:33doktor
pro jaroslava
zobrazit všechny názory přidat názor
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz