Tisk článku

Přijdeme o stánek se zeleninou a ovocem u Tesca

Bude bez náhrady zbourán kvůli stavbě parkovacího domu, vlastně důvodem je přeložka horkovodu. Nemáme farmářské trhy a přijdeme o možnost nakoupit kvalitní ovoce a zeleninu.

Zahraniční majitelé supermarketu Tesco se mohou radovat. Zvýší se jim zisky, které odvádí do Velké Británie. Teď už v něm budou všichni nakupovat jejich zboží určené pro východní země.

Město viditelně podporuje zahraniční investory a ne své občany.

Jak už jsem psala, pan Zalabák v červnu končí, ale má nástupce, který bude prodávat stejný sortiment. Jenže jak dlouho. Město se rozhodlo stánek kvůli výstavbě parkovacího domu bez náhrady zbourat. Jak jsem vyslechla pár úředníků na radnici, nikdo nepočítá s tím, že by město postavilo nový stánek na vhodném místě, třeba u vjezdu do parkovacího domu (nevím, jestli by na něj zbylo místo, neviděla jsem podklady pro územní řízení na parkovací dům, ale když se chce, všechno jde.)

Přijdeme o možnost si nakoupit kvalitní místní ovoce, zeleninu, výpěstky trvalek, letniček a zeleniny a další žádané zboží.

Nemáme farmářské trhy, to, co je na náměstí, lze stěží nazvat farmářskými trhy. Před lety tehdejší starostka L. Mrzílková odmítla nabídku zájemců o organizaci farmářských trhů.

Ještě jednou musím zopakovat, že vedení města tímto dává najevo, že nepokrytě podporuje zahraniční obchodní řetězce a majitele aut. Místní lidé, od kterých nemůže očekávat žádné benefity, je nezajímají.

Anna Spěváčková

Názory

nejsou zde zatím žádné názory
přidejte první!
 
© 2002 - 2004 neratky.cz, všechna práva vyhrazena; kontakt: redakce@neratky.cz