Vykvetly slivoně myrobalány

Už více než týden přitahují zraky obyvatel rozkvetlé bílé koruny myrobalánů, kterým lidé říkají nesprávně špendlíky.

Jsou krásné, voní a nabízejí své květy včelám. Lidé je obdivují, ale sotva se na nich objeví plody, nastane změna. Plody totiž padají na chodníky a nikdo je neuklízí. Mělo by je uklízet FCC, ale neuklízí. Zaměstnanec FCC, který má ve společnosti na starosti údržbu zeleně, myrobalány doslova nenávidí. "Já ty trnky tady nechci", nechal se slyšet. Jenže to nejsou trnky, ale slivoně myrobalány a to je velký rozdíl. Ale ať je to, jak je to,  myrobalány jsou ořezávány a káceny. Pan V. z Obříství je tady nechce. To je síla, co? 

Přitom jsou to keře a stromy, které na jaře poskytují první potravu včelám po zimě. V létě stíní, ochlazují a vykonávají všechny funkce, kvůli kterým stromy potřebujeme. 

Ale plody padají dál, jsou rozšlapávány po chodnících, nikdo je neuklízí. Samozřejmě, že se na nich objevují vosy a lidé šílí, že děti jsou v nebezpečí. No hrůza hrůz. Obyvatelé paneláků neznají přírodu a i jejich děti v tom pokračují. Lidé jsou na plody vzteklí a většina z nich schvaluje  ořezávání nebo dokonce likvidaci stromů. 

Víte, nejhorší je, že tady jsou ve funkcích týkajících se zeleně lidé neznalí, bez vztahu k přírodě, s pravomocí rozhodovat. Co na to samospráva? Co na to starosta, místostarostové, rada? Nic. 

Anna Spěváčková
Jméno:Karel Svoboda
Datum:05.04. 19:02
Titulek:Technokratický postoj.
Po celou svou historii zápasí člověk s přírodou, aby si vydobyl své pohodlí a minimalizoval své ohrožení z její strany. Stále účinnější technická zařízení mu pomáhají natolik, že se zdá, že definitivně zvítězil. Zvítězil, ale při tomto trendu pouze dočasně, a to za cenu toho, že přírodu těžce poškodil, což se mu adekvátně vrací v poškození jeho vlastního prostředí. Zvládneme se
oprostit od svého stále ještě
převažujícího technokratického využívání živé přírody tak, aby měla rovnou šanci? Bez úcty k ní a k procesům v ní nebudeme mít šanci ani my, lidé. Neomezená chtivost projevující se neomezenou touhou po majetku a po uspořádání okolí podle našich nedokonalých představ, náš bohužel přirozený instinkt, nám sice pomáhá plnit si sny, ale zároveň i podřezávat si větev, na které sedíme. Vnímejme více své prostředí, nejen jeho praktickou přínosnost pro nás, ale i jeho krásy a obzvlášť jeho potřeby. Jsou to stejně tak potřeby naše. Dokážeme pro ně udělat dost?
Jméno:fanny <ladislavalinhartova@seznam .cz>
Datum:08.04. 10:10
Titulek:Stromky na louce
Že se v Neratovicích sází stromky bez ladu a skladu vím dávno, ale to co jsem před hodinou viděla na louce u kopce Miluji mi hlava nebere! Hned u první lavičky jsou nově zasazené 2 stromky sakur, které zasahují až do chodníčku, kudy lidé chodí na zahrádky, třetí sakura je pár metrů od nich, zasazená vedle ořešáku! Přemýšlí vůbec někdo o tom, že ty stromy vyrostou, pokud je někdo vzteky nezlomí, neboť budou překážet v cestě..navíc jsou i tak blízoučko u školního plotu, že toto mohl vymyslet jen nesvéprávný člověk! Už jsem to napsala i na město, dosud mi žádná odpověď nepřišla. Louka je dost velká na to, aby se stromky daly zasadit jinde, než na chodník. Máme to tu vskutky odborníky na slovo vzaté!
Jméno:fanny <ladislavalinhartova@seznam .cz>
Datum:08.04. 11:30
Titulek:Stromky na louce
A toto je odpověď z MÚ. Město Neratovice - oficiální profil
Ladislava Linhartová Pošlete zpětnou vazbu ideálně i s fotkami na meu@neratovice.cz


Odpověděla jsem,že by bylo lepší, kdyby někdo, kdo má zeleň na starost zvedl zadek a šel se sám podívat!
Jméno:Anny
Datum:09.04. 04:59
Titulek: to je hnus
Tenhle diletantismus.Mno nezvednou zadnice a nebudou dělat pro lidi,to je víc než zřejmé všude.Jen se pak v LN vychválí za to h...o.Kdo má oči a mozek,musí ten bordel,neodbornost a laxnost vidět.Tohle si tu platíme tvrdě z našich příjmů a daní??!
Jméno:fanny
Datum:09.04. 12:05
Titulek:to je hnus..
Přesně tak a další hnus je, jak na úřadě reagují! Poslala jsem jim e-mail s fotkou stromků, jak ,, šikovně" je nějaký debil zasadil, zároveň jsem napsala, o co se jedná a že by měli sjednat nápravu dřív, než někdo ty stromky zničí. Vyžádala jsem si i potvrzení o přečtení a co myslíte?? Jak jsemm zjistila, hází si to teď mezi sebou jak horkou bramboru, odpověď žádná a já bych s chutí někomu jednu flákla! To jsou teda služby, jen co je pravda..všechny vypráskat by to chtělo.