Kdo nám bude „vládnout“ další  4 roky. Volby. 2. část

Koalice složená z jedné velké skupiny a tří trpaslíků má 13 hlasů a může schválit nebo zamítnout cokoliv. Třeba 3. světovou válku. Proto bylo předem známo, kdo bude zvolen.

Jak to celé probíhalo: Byl zvolen starosta tajnou volbou (všichni funkcionáři byli voleni tajně) Kroužecký - 13 hlasy (to je celá koalice). Kroužecký poděkoval, že zvolili poctivost, pracovitost a férovost. Jen aby.

Další volba se týkala uvolněného místostarosty (má to jako své zaměstnání), byl navržen pan Židoň, bratr paní Landové. Dostal 16 hlasů. Teď si neuvědomuji, zda veřejně před volbou oznámil, že je ve střetu zájmů, jak mu nařizuje zákon o obcích č. 128/2000 Sb., par 83, odst. 2, neboť jeho firma (nakladatelství VERBUM PUBLISHING, Neratovice) tiskne Listy města Neratovice. Papír nebude nebo bude pěkně drahý, tak může být rád, že ho zvolili. Musím si pustit přenos ze zasedání a zjistit, zda ohlásil střet zájmů.

Teď už to půjde rychle. Volba neuvolněné (osoba má své zaměstnání, na radnici jen dochází, dozvíme se její pracovní dobu a náplň práce??) místostarostky: paní Hanslíkové, ředitelky Dubínku, lesní školky: 18 hlasů. Protinávrh: pan Chvála neprošel.

Pak následovaly návrhy (předběžně známé) na obsazení rady města: pánové Štěrba, Matějka, Duchoslav (neplést si s učitelem, je to jeho vnuk), Poříz. Další návrhy na členy rady z řad opozice: dámy a pánové Brodilová, Rajchertová, Priatka, Mrzílková, Spěváčková a Šanda. Nikdo neprošel! Byli zvoleni všichni z koalice, takže rada města je koaliční, JEDNOBAREVNÁ!!!!! To je velmi špatná zpráva.

 

Bude o všem rozhodovat bez našeho vědomí (občanů a opozičních zastupitelů), vše skrývat a tajit. To zase město na to doplatí. Bude dál chátrat a upadat. Jsou města, v nichž v radě jsou zástupci každého seskupení. Takže rada by byla u nás složená ze starosty, dvou místostarostů a šesti zástupců menších seskupení, dohromady devět. Musí být lichý počet. Každá skupina by věděla, co se děje na radě a dostala by správné informace.

Teď už nám zbývají jen výbory ze zákona povinné: kontrolní a finanční. Budou mít 7 členů včetně předsedy. Předsedou finančního výboru bude Šanda, kontrolního Mrzílková, neboť předsedové musí být zastupitelé. Členové výborů bývají tradičně vybíráni z návrhů OPOZICE, ale na zasedání byli zvoleni i lidí spojeni s KOALICÍ. To je zcela skandální, protože opozice má ze zákona za úkol kritiku a kontrolu koalice. To budou kontrolovat sami sebe? Ovšem, to bychom nemohli být v Neratovicích, tady se už nestydí ničeho. Kdo ví, co se děje za zavřenými dveřmi. Leccos se povídá.

Podle mého zápisu byli do finančního výboru zvoleni dáma a pánové Rajchertová, Chvála, Kočí, Poříz (to je ale člen rady!), Zika, Vrba.

Do kontrolního výboru byli zvoleni: Priatka, Soukupová, Plejšková, Kovařík a Kotyzová za MISI (kolem ní se točil taneček, jak ji zvolit, když starosta neměl její souhlas - nebyla přítomna a nakonec Kroužecký udělal vše pro to, aby různými cestami souhlas obdržel. Bylo to až trapné, je to zaměstnankyně městského úřadu na mat. dovolené - to není střet zájmů?), Machovec z FCC (to také není moc košer) a jakýsi pan Kovařík. Spěváčková neprošla. A ještě tam mám nějaké lidi, tak zápis zkontroluji s přenosem. No a byl konec. 

P.S.: On pan starosta jaksi zapomněl na začátku zasedání vyzvat zastupitele, aby se stručně představili, totéž u dalších funkcionářů. Inu, mě vyčítají omyly na nerátkách, ale starosta dělá vše bezchybně. Však uvidíme, co se dál vyvrbí.

Anna Spěváčková
Jméno:Anna Spěváčková
Datum:24.10. 19:19
Titulek:v tom zmatku s hlasováním....
Nějak mi nevychází počet lidí v kontrolním výboru, je jich s předsedkyní celkem osm, a to je nesmysl. Musí jich být lichý počet. Už vím. Kovařík je tam dvakrát. Plejšková není Plejšková, ale Hejšková. To zase bude řečí. No co se dá dělat, jsme lidé omylní.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:24.10. 19:22
Titulek:Už je v archivu záznam přenosu
http://bitest.videostream. sk/neratovice/archiv/20221 019/index.html

Smažte mezery, pokud jsou a kochejte se.