Co nás čeká a nemine...volby jsou přede dveřmi.

Pojďte, prosím, všichni volit; kdo nepůjde, nebude moci ovlivnit, kdo a jak se bude starat o naše město a jeho občany v této velmi těžké době. Pak velmi důkladně zvažujte, koho budete volit. Podívejte se na naši vládu, kdo v ní je a jak se stará o naše občany. U nás to bude podobné. Vy rozhodnete, kdo a jak bude spravovat naše město a jestli zapojí občany do rozhodování o dění ve městě. Čekají nás velmi těžké časy, lidé v čele mohou občanům pomoci nebo budou myslet zase jen na sebe.

Pokračování hodnocení volebních programů volebních stran a hnutí:

Budoucnost pro Neratovice: Jak chtějí dosáhnout zrušení poplatku za svoz odpadu, to by mě zajímalo. Navýšit počet pediatrů bude těžký oříšek v době, kdy nezadlužená města ( ne zadlužené Neratovice) nabízejí lékařům miliony, rodinné domy, ordinace a další benefity. Ti "politici", kteří rozhodli o privatizaci polikliniky, by měli být stíháni za poškození obyvatel města.

Neratovice jinak: Už jsme si je užívali tři volební období. Paní Mrzílková jako starostka i místostarostka vládla celou radnicí. To už prosím ne. Výstavba V Trativodech na kvalitní zemědělské půdě je za současné situace zločin. Půda je naše bohatství a jedině půda může zajistit naši potravinovou soběstačnost.  Rekonstrukce kulturáku ještě větší, bude stát obrovskou sumu peněz a dojde k zničení architektonického pokladu ze 70. let a to jen proto, aby mohli úředníci sedět v přízemí a mít nové zařízení. Proměna parku? To bude zase znamenat zničení stávající zeleně jen aby si nějaká projektantka a zahradnické firmy přišli na peníze. O ty se už někdo podělí. Kdyby místo parkovacího domu byl postaven dům s pečovatelskou službou, lidé z horních pater radnice ( malometrážní byty) by je mohli uvolnit a do nich mohli být úředníci z náměstí přemístění. Tím by byla celá radnice umístěná v jediné budově. Kulturní dům by mohl být pouze opraven a ponechán v původní podobě včetně okolní zeleně. Dále: Chci vidět, jak bude vypadat podpora zahradničení, když do této doby  plánovali likvidaci zahrádek. Jak už jsem uvedla, komunitní zahradničení se nikde, až na malé výjimky, v naší zemi neosvědčilo. Kapitola životní prostředí je zcela nedostačující. Podél Kojetického potoka vytvářet park je další zvěrstvo. Vede tudy ÚSES – Územní systém ekologické stability krajiny - což je soubor přírodě blízkých ekosystémů, které udržují přírodní rovnováhu. Každý zásah do současné zeleně kolem potoka je nepatřičný, přeměnou na park bude zničena. Další rána volné neporušené přírodě bude rekreační zóna na levém břehu Labe. Labe by mělo zůstat jako nenarušená volná krajina bez nějakých rekreačních tajtrlikáren. Plánovaný skatepark vedle koupaliště bez protihlukové stěny bude  zdroj hluku a tudíž střetů s návštěvníky koupaliště. Budou se modernizovat hřiště, to bude zase výdajů, ze kterých něco kápne. Program Neratovice jinak je zaměřen hlavně na šedou infrastrukturu, čili výstavbu všeho možného, ale ne údržbu a opravy stávajících objektů. Zelená a modrá infrastruktura (zeleň a voda) je odsunuta na okraj zájmu kandidátů.

Komunistická strana Čech a Moravy: on line komunikace města opět ignoruje velkou skupinu seniorů a lidí bez přístupu na internet či neschopnost pracovat s počítačem. Nesmysl zřízení operativního manažera jsem již zmiňovala. Chci vidět, pokud bude KSČM v opozici, jak dohlédne na finanční politiku města. Bohužel, dá se předpokládat, že při počtu 11 kandidátů nemá KSČM šanci.

Speciál Neratovice: program podle letáků jsem již hodnotila. Lidé by si měli uvědomit, že řada z členů kandidátky jsou přívrženci Milionu chvilek pro demokracii. To není dobrá představa. https://www.facebook.com/milion.chvilek.neratovice/

Mise: hodnoceno

Občanská demokratická strana – ODS: Bioplynová stanice jako nejdůležitější akce. Umístění u Spolany na místě staré polikliniky. Zjistili si členové ODS, jak taková stanice pracuje a jak funguje? Na místo se  musí svážet  biomateriál, a to často i větší dálky, tj. páchnoucí živočišné a rostlinné zbytky, exkrementy z chovných zařízení apod. Kolem bioplynky se bude šířit zápach. Zbytky po výrobě plynu používané jako hnojivo se budou také odvážet. Bioplynové stanice nemohou být uvnitř zástavby. To nikdo z ODS neví?

Společně pro Neratovice: většina z nás si jistě uvědomuje, jak kvalitně a moudře rozhodoval pan Kroužecký jako starosta (:-)). Jakým přínosem byl pan Štěrba při diskusích? Za mě: proboha, už ne! Chystané akce neslibují nic dobrého. Rekonstrukce náměstí poničí spoustu zeleně, kašna by měla být pouze opravena, nová podoba je nevhodná, souvisí s historií výstavby města. Revitalizace lesíku u nádraží bude opět znamenat zničení přirozeného lesa. Stačí se podívat na současný stav lesíku Mládežnická. Zničené podrosty, vykácené akáty, naprosto nevhodné štěpkové cesty a kamínkové cesty místo pískových. O rekonstrukci kulturáku už jsem psala, dva sály byly náš unikát, o který přijdeme. Společně pro Neratovice kopíruje program Neratovice jinak, jak by také ne, když vytvářeli společnou koalici a táhli za jeden provaz pod vedením paní Mrzílkové.

Anna Spěváčková
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:04.09. 18:33
Titulek:doplnění /.../
Rekonstrukce kulturáku ještě větší /zločin/, bude stát obrovskou sumu peněz...
Jméno:Johny
Datum:04.09. 20:03
Titulek:Volby
Nějak nechápu proč se stavíte do role spasitele, bohužel takovou podporu tu mit nebudete a tenhle výpad vam dost ublíží. Je to škoda. Vsechny zhanit si nemyslím že je dobrý volební tah. Promiňte za přímá slova.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:05.09. 08:27
Titulek:volby
Role spasitele? Ale houby. Jen posuzuji a hodnotím volební programy z hlediska svých zkušeností. Nikoho nehaním, jen upozorňuji na možná rizika. Třeba účast některých členů kandidátky Speciál v Milionu chvilek pro demokracii. Stejně tak dlouholeté privatizační choutky ODS. Nebo roli paní Mrzílkové (kandidovala za nyní velmi skloňovanou stranu STAN) jako šedé eminence, která tahá za nitky. To jsou fakta. Jestli mě někdo nebude kvůli tomu volit, je to jeho rozhodnutí. Nehodlám měnit své názory jen proto, abych se zavděčila svým voličům. Kdo mě bude volit, ví proč.
Jméno:Kukačka
Datum:05.09. 10:59
Titulek:volby
Já a moje rodina Vás určitě volit budeme.
Jméno:Luboš
Datum:11.09. 06:55
Titulek:dejte si pozor!
Stejná jména, stejné ksichty, stejné sliby (o potírání toho, co dosud sami dělali) jen v novém přebalu !!!
Jméno:Jirka
Datum:11.09. 08:56
Titulek:však ano,chapadla
Chobotnice se prolínají všemi stranami,tak nějak "nenápadně",kdyby to nevyšlo u jedné,aby byla velká šance vedle.Ty xichty,jména,pseudoosobnos ti,sportovci a čutálisti (jak jinak!)...
Jméno:Volby
Datum:12.09. 12:53
Titulek:ještě pořád je co odklánět
Do funkcí se ženou loupežníci převlečení za politiky. Hlavně aby bylo dost kšeftů.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:11.09. 18:46
Titulek:co dál.....
Je nutné zrušit sankce proti Rusku, Rusko zdaleka tak nepoškozují jako nás. Je nutné chránit naše lidi, náš průmysl, naše zemědělství, náš obchod. Pryč s green dealem. Green deal nás vehnal do energetické krize.
Jméno:volička
Datum:12.09. 15:45
Titulek:Co že
Vy jakožto politická turistka mj. dlouhodobá kritička všeho se stavíte proti Green dealu? Vy? Zrovna dnes nám přistál ve schránce leták SPD-kdo je ten pan Chvala? A co byste chtěla rozhodovat Vy ve svých 78 letech a ten další v 71 letech o budoucnosti našich dětí??? Vás tedy určitě volit nebudu!
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:12.09. 19:23
Titulek:odpověď
Vážená, nejsem politická turistka, to byste měla velmi zvažovat. Bohužel, jsem neměla štěstí na solidní politickou stranu. LSNS bylo vytunelováno. Strana zelených mě vyloučila, protože jsem chodila na demonstrace proti EU a migraci, což vedení strany zelených nebylo schopné pochopit. Veřejně popírali ústavní právo na svobodu shromažďování a svobodu slova. Pokud se týká mého věku, jsem o rok mladší než Biden a o 8 let mladší než veřejný ochránce práv pan Křeček. O dva roky starší než bývalý prezident Trump. Chci prosazovat potřeby neratovických seniorů, o které se nikdo ve městě nestará a nezajímá. Bude jich čím dál více a bude se jim dařit čím dál hůř. Volit mě nemusíte. Mimochodem, jsou zde mnohem větší a vyčuranější političtí turisté a o těch se nezmiňujete.
Jméno:voličko,
Datum:13.09. 03:56
Titulek:s Váma
Bychom to taky nevyhráli,stačí se podívat kolem sebe,jací lidé a co dělají pro město.Rovný k rovnému.Vy preferujete asi Hmyzuzdar,to je jiný šálek kávy.Její oběti a angažování "pro lidi" (které??)tu jsou patrné.Ne,děkujem,ale ani tyto nebrat.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:11.09. 19:15
Titulek:čím se zabývám....
Chtěla jsem roznášet do schránek letáky SPD a pak si uplést svetr...podle hesla Pekariové Adamové:"Kdo neplete s námi, plete proti nám!", ale mám covida, asi jsem ho chytla na sobotní demonstraci, to víte, více než 120 000 prskajících úst je přece jen velké nebezpečí nákazy. Takže se kurýruju, letáky bude muset roznést někdo jiný a jakmile se trochu vzpamatuji, začnu plést, zima je na krku.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:12.09. 10:16
Titulek:Milion chvilek pro demokracii v akci
První lidé, kteří měli zájem jednání sledovat, dorazili před budovu soudu už před 7:00, kde od rána také hlídkovali policisté. Před soudní síní obdrželi vstupenky, bez kterých nebyl vstup možný. Před jednáním se před soud dostavili také zástupci spolku Milion chvilek pro demokracii, kteří přivezli klec s kavalcem uvnitř - symbolickou celu pro Babiše.

Justiční stráž vpustila před devátou hodinou novináře i veřejnost do soudní síně.

Spolu s Babišem do soudní síně dorazila i jeho bývalá spolupracovnice a druhá obžalovaná Jana Nagyová. Před začátkem jednání Babiš zopakoval, že je nevinen a že jde o politický proces. Dodal, že věří v nezávislost soudu a věří české justici.

Ze zadních lavic pro veřejnost se ozývaly výkřiky jako „Konečně!“ nebo „Bureši, dnes nadešel tvůj soudný den“. Babiš prošel okolo novinářů bezeslova.

A. S.: Domnívala jsem se, že existuje presumpce neviny a Miliony chvilek pro demokracii by měly vyčkat na výsledek soudu a ne vozit k soudu klec s kavalcem, to je fuj! Takže volby se blíží a Speciál Neratovice mají velmi blízko k Chvilkám.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zprav y/domaci/andrej-babis-capi -hnizdo-soud-jana-nagyova. A220911_204349_domaci_misl
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:12.09. 12:04
Titulek:Soud s Babišem
Někam se mi vytratil správný nadpis. (Asi za to může covid, co mě přepadl. Ničí nejen tělo, ale i mozek.) Tak si jej doplňte, ale asi jste to pochopili.
Jméno:Dr. Novák
Datum:12.09. 14:57
Titulek:hloupost lidí nezná mezí
Dobrého odpoledne přeji,
a Vám, paní magistro, brzké vykurýrování.
Lidmi, kteří takto přijdou před budovu soudu nebo dokonce přímo do soudní místnosti vykřikovat, přát někomu rozsudek atp. mohou slušní lidé tak akorát pohrdat. Je to opravdu ubohé.
Vůbec je zarážející, jak velká část populace žije především z toho, že přejí nějakému bližnímu svému jen to špatné, místo toho, aby něco pro sebe nebo pro dobro společenství udělali. Ale o tom Vy, panní magistro, asi sama něco víte.
S úctou
Dr. Novák
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:14.09. 18:51
Titulek:Fiala v Otrokovicích
Ten to schytal od Moraváků.

https://www.youtube.com/wa tch?v=L5fVYyAhoRA

smažte mezery
Jméno:Anna Spěváčková
Datum:15.09. 07:11
Titulek:budou volby, volte moudře
Tváře letošních voleb: ODS: Hrodek, absolvent soukromé hotelové školy, bývalý ředitel chemičky Lachneru, velký příznivec privatizace pozemků a jiných subjektů, touží být starosta. Vrána: velmi ambiciózní mladý muž, ideologicky velmi znalý, ale bez praktických zkušeností. Určitě z komunální politiky zamíří výš. Poříz: zaměstnanec města, loajální. ODS má na svědomí zpackané revitalizace parků a lesíků, prosazuje rekonstrukci kulturáku, dnes nejméně za 500 (a možná víc) milionů, čímž zadluží město na generace dopředu, nebudou peníze na opravy a údržbu, nebude pomoc lidem, kteří kvůli energiím skončí na dlažbě, nemáme žádné sociální byty, ale ubytování pro Ukrajince včetně školek, škol se našlo, chátrá nám zdravotnictví. Z devadesátých let máme špatné zkušenosti s ODS, nyní se tam hrnou noví, mladí, nadšení. A ta bioplynka v městské zástavbě!!!!!
Společně pro Neratovice: Kroužecký: čtyři roky bojoval s funkcí starosty, pod patronací a s pomocí bývalé starostky Mrzílkové, zalíbilo se mu být starostou, ale nemá na to. Štěrba: zástupce ředitele na dvojce škole, proseděl na zasedání zastupitelstva čtyři roky, aniž by řekl vlastní názor, jako státní zaměstnanec velmi loajální. Zika: multifunkcionář na všech úrovních, úzké vazby na firmu Klokoč. Mise: stačí mi jedno jméno: Petr Svoboda, tajemník městského úřadu. Už jen tím, že vzal pod svou ochrannou náruč odbor životního prostředí a to konkretně správkyni zeleně, která si se zelení neví rady. Tedy ví, ale ne tak, jak by měla vypadat v době klimatických extrémů.
Jméno:Anna Spěváčková
Datum:15.09. 07:19
Titulek:oznámení - provokace?
Právě mi přišlo na nerátky oznámení o jistých skutečnostech týkajících se Petra Vrány z ODS, jež považuji za snahu mě dehonestovat v rámci předvolebního boje. Pokud si neověřím pravdivost tohoto tvrzení, nezveřejňuji je.
Jméno:Tajný
Datum:17.09. 13:37
Titulek:Kdo je ten Vrána
píšete o něm každý druhý příspěvek, ale mě naprosto uniká. Znám Petra Vránu z hokeje, ale ten to asi nebude
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:17.09. 16:25
Titulek:Petr Vrána
Petra Vrána je člen místního sdružení a člen oblastní rady. Je mu cca 22 let, absolvoval místní gymnázium a nyní je myslím v prváku na nějaké vysoké škole humanitního směru a studuje nějakou komunikaci či manažment nebo něco podobného. Těch Vránů je po republice v ODS poměrně hodně, jeden chce být dokonce primátorem Přerova. "Náš" Vrána se hodně angažuje v politice, tedy tak, že sedí celou dobu na zasedání, aniž by vystoupil a něco řekl. Mohl by. Ke každému bodu má 2 minuty a pak vystoupení občanů 5 minut. Ale ani náhodou. Pak průběh popíše na NeraListech.cz tak, že si vybere, co se mu hodí do krámu, myslím z hlediska ODS. Je velmi ambiciózní a poněkud mi připomíná mladé svazáky z padesátých let. Vystupovali pod heslem "My jsme mládež nová, mládež Gottwaldova". Jenže oni jeli na stavby mládeže a tam makali, tedy budovali. Dodnes to stojí. Tihle jen mlátí prázdnou slámu, teoretické ideologické blafy.
Ale je zřejmé, že se mládež už také tlačí ke korytu.

https://www.ods.cz/os.meln ik/profil/35648-petr-vrana

smažte mezery
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:17.09. 16:50
Titulek:ještě dodatek
Ne Petra, ale Petr, chybička se vloudila. Ale nakonec to vám jistě došlo. Podařilo se mi vygůglit obor studia Pana Vrány, studuje marketing na IKSŽ. Přesně takový obor, o jakém jsem psala. Dobrý pro neziskovku nebo podobný subjekt. Teď ještě vygůglit, co je ISŽK. Už to mám. IKSŽ - Institut komunikačních studií a žurnalistiky. Něco jako novinařina. No to je ještě horší, než jsem předpokládala. Už mě neudivuje návrh ODS na výstavbu bioplynky v městské zástavbě a zabetonování náměstí.
Jméno:Jan
Datum:15.09. 15:13
Titulek:předvolební hesla
Na Náměstí na mě poulí oči pan Štěrba a vyzývá mě, abych šel do TOHO s nimi. Nerozumím tomu. Do čeho mám jít? Do kšeftů nebo do politiky? O něco dál nám slibuje Budoucnost cirkusové představení s legrací. Tak to už nám předváděli předešlé čtyři roky. To mi stačilo.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:17.09. 08:38
Titulek:předvolební kampaň
Všude, kam pohlédneme, jsou plakáty a samolepky na lampách Společně pro Neratovice: Kroužecký, Štěrba, Zika. Ukrajinec Kroužecký, který okamžitě nechal ušít ukrajinskou vlajku a bez schválení zastupitelstvem ji vyvěsil u radnice - vlajku cizího státu, jako bychom byli okupováni. Jednu chvíli tam byla jenom ona, to když vybledlá a zamuchlaná česká vlajka musela být sundaná, než pořídili novou. Bez schválení zastupitelstvem nechal zrekonstruovat holobyty u Spolany za půl milionu, obyvatelé už zařízení začali devastovat Ano, pro pana Kroužeckého nejsou na prvním místě naši obyvatelé, ale Ukrajinci. Jaký je demokrat, dokázal na zasedání zastupitelstva, když mi, jako zastupitelce, nechal 3x vypnout mikrofon, protože se mu nelíbilo o čem chci hovořit. A nyní hlásá, že je tu pro Neratovice. Jak si vedl jako starosta, raději nemluvit. Vedle něj seděla paní Mrzílková a napovídala mu, co má dělat. Pan Štěrba čtyři roky pomalu ani nepromluvil, pan Zika byl v zastupitelstvu jen díky tomu, že starosta vystrnadil paní Landovou, která se nechovala podle jeho představ. Pan Zika se taktéž neprojevil, i když ho koalice schválila do rady. Ti tři tady chtějí zvítězit. Pánbůh nás opatruj. A k tomu Neratovice jinak, Mise a ODS.
Jméno:Honza
Datum:17.09. 10:43
Titulek:taky jich mám
Plné zuby,kašpárků pochlebných a slibotechen.Dám hlas Vám.Tyhle lháře nemůžu ani cítit,měli by chodit kanálama a ne lézt na ploty.
Jméno:nevolič ODS
Datum:17.09. 12:55
Titulek:dotaz
Mohl by mi někdo z modrých ptáků vysvětlit co chtěl jejich brněnský soukmenovec p.Šimoník vyvolat svými slovy po demonstraci 3.9. Kromě řady vulgarismů
nejtěžšího kalibru zazněla údajně i výzva ke střílení do lidí.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:22.09. 07:59
Titulek:Bioplynová stanice vymyšlená hlavami ODS
Největší hovadina na volebních programech je bioplynová stanice z pera ODS. O něco méně zrůdná je cyklostezka podél Kojetického potoka v místě současných a bývalých mokřad a ÚSES - čili průchod krajinou pro zvěř a spojení přírodních ploch, navržená Specíál Neratovice A. Proškové. pokud se týká bioplynové místo polikliniky u Spolany: byla by v zastavěné části města, materiál na výrobu metanu intenzivně smrdí, kam až bude smrdět???, kogenerační jednotka produkuje hluk!!, materiál se bude muset vozit přes město - kudy? Ulicí kpt. Jaroše nebo kolem Labe ulicí Přístavní k biostanici? Městem. Zbytky biomasy z fermentorů, v nichž je vyroben bioplyn, se bude odvážet stejnou cestou na pole jako hnojivo, cca 30 000 m3/rok. Opět přes obydlenou část města. Mimo bioplyn se může vyrábět elektřina a tudíž i teplo. Do nádrží se naváží biomasa všeho druhu - z rostlin, siláže, kejdy, trusu kuřat a slepic, odpady z jatek...cca 25-30 000 tun ročně. To je hodně, nebude stačit to, co tady FCC nahobluje na trávnících a ořeže na dřevinách, samozřejmě co nejvíc, aby se to vyplatilo. Všechny biostanice jsou umístěny MIMO obce, ve volné přírodě, v zelení. Nejbližší stanice je v Chrástu u Poříčan. Dejte si pozor na volbu ODS, vzpomeňte na devadesátá letech a na to, o co náš stát přišel.

Znovu opakuji, nikde, NIKDE, není bioplynová stanice tak blízko zastavěné a obydlené části města.