Město na obyčejné lidi zvysoka kašle…

Na prvním místě „ti nahoře“ myslí jen na své příjmy a na svou moc, kterou si chtějí za každou cenu udržet. Jsou přesvědčeni, že jsou něco víc než obyčejní lidé  a podle toho se chovají.

Předstírají, že naslouchají lidem. Tak např.:

Ve středu 18. 5. 2022 v 18.00 svolal starosta do kina všechny zájemce na veřejnou prezentaci studie výstavby v oblasti zvané V trativodech.

Je to móc hezké, má to jen jednu chybu: jen velmi málo lidí ví nebo jen tuší, kde jsou trativody. Tento pojem se zde totiž nepoužívá. Na webu města ani ve zprávě rozeslané do mobilů nebylo nic vysvětleno. Pouze na facebooku byla zmínka.

Oznámení na webu po proběhnutí prezentace:

ÚZEMNÍ STUDIE LOBKOVICE - V TRATIVODECH, NÁVRHOVÁ ČÁST - HRUBOPIS

Dne 18. 5. 2022 se v sále městského kina konala veřejná prezentace hrubopisu návrhové části územní studie Lobkovice - V Trativodech.

Do 3. 6. 2022 je možné na adresu městského architekta: architekt@neratovice.cz zasílat možné dotazy a připomínky.

 

Předem na facebooku města:

Veřejná prezentace Územní studie V Trativodech (pozemek za Kojetickým potokem)

Zpracovatel územní studie pozemku V Trativodech Ing. arch. Gogolák provede veřejnou prezentaci. Jedná se o pozemek za Kojetickým potokem, který město odkoupilo od pan Lobkowicze. Řešení se týká i samotného Kojetického potoku.

Vedení města v čele se starostou Kroužeckým si asi neuvědomuje, že je spousta lidí, kteří nemají přístup na internet, neumí s ním nebo ho nesledují. Jsou stále lidé, kteří nemají facebook z mnoha důvodů. Ale lidé, kteří rozhodují o informovanosti obyvatel, což je ze zákona starosta, vehementně trvají na svém: Informace se nezveřejňují jinak než na webu a na facebooku, část v Listech (bezpatkové špatně čitelné písmo, měsíc staré informace…) či velmi zřídka na mobil. Jenže vše se tady dělá systémem: aby se vlk nažral a koza zůstala celá. (Pro neznalé starých českých přísloví: znamená to obejít plnění povinností, úskok či podvod.) Starosta se může vymlouvat, že informoval podle zákona, ale jak, to už se nezmíní.

Pokud vás zajímá, jak proběhla prezentace, jen krátce: jako obvykle starosta prohlásil, že se nebude dělat zápis. Jakákoliv akce bez zápisu je na dvě věci.

Co se tam probere a požaduje, není zaznamenáno, co se slíbí, se nemusí splnit.

Architekt Gogolák hovořil slovensky, čemuž mnoho, hlavně mladých lidí, už moc nerozumí, česky prý neumí. To je ale chyba, v České republice je úřední řeč čeština.

V sále bylo cca 50 lidí. Ačkoliv zastupitelé byli na neveřejné schůzce seznámeni s tím, že existují tři až čtyři studie, byla přítomným představena další studie, více méně kompilát těch předešlých. Byla prý schválena, ale starosta nebyl schopen (nebo nechtěl) říci, kdo ji schválil. V podstatě se nic nemění, vše proběhne podle přání vedení města a spolčených subjektů. Tak se mějte krásně.

Z vyjádření starosty vyplynulo, že se tam za každou cenu bude stavět; město si vzalo úvěr 100 milionů a ty peníze se musí městu vrátit, aby mohlo úvěr splácet. Tak je to. (Hlavně aby zbylo na kompletní zničení kulturáku tzv. rekonstrukcí.) Buď bude město pozemky prodávat nebo  se obrátí na developery. To bude zase tunel.

Ptala jsem se, zda bude město stavět bytovky s nájemními byty pro zchudlé občany, kteří nedosáhnou na hypotéku. Prý ne.

Pole také nebude ponecháno jako orná půda ani rozděleno zahrádkářům, i když nám hrozí nedostatek potravin a možná i hlad.

Anna Spěváčková
Jméno:Jirka
Datum:01.06. 11:25
Titulek:upozornění
Paní Spěváčková, pozor, kdo se pere v žumpě s prasaty, vždycky se ušpiní. A nakonec už ho nikdo od prasat nerozezná."
Jméno:Eva
Datum:25.06. 10:15
Titulek:včera
Ve zprávách z metropole.Městská část P13-Stodůlky vybuduje z nevyužitého pozemku komunitní park.Budou tam osazeny ovocné stromy,keře,lidé si zde budou moci vypěstovat své plodiny a setkávat se s dalšími.Tady??!Škoda mluvit!