Covid sílí aneb „Sbohem, covide“

Není to tak dávno, kdy se zdálo, že covid-19 zmizel. Jenže nyní se začala šířit nová indická mutace, označená korektně jako delta, údajně devětkrát nakažlivější než původní onemocnění.

Rozšířila se ve Velké Británii, později i v Německu a bylo zřejmé, že ani nám se nevyhne. Někde začaly předčasně prázdniny, lidé, podporováni reklamou, vyjeli k moři, otevřely se hospody a restaurace plné halasících návštěvníků, děti a mládež vyrazily pro vysvědčení, na ulicích se už dávno nenosí respirátory ani roušky, i v dopravních prostředcích je čím dál víc lidí s nosem venku nebo volným respirátorem.

Za poslední tři dny se počet nakažených výrazně zvedl. V pondělí 28.6.2021 je nahlášeno 149 nakažených, v úterý 29.6. 2021 - 158, ve středu 30.6.2021 – 151. V Neratovicích byla dlouho nula, nyní už jsou čtyři. Nejvíce nakažených je v Praze, se kterou jsme svázáni pupeční šňůrou a některých okolních okresech jako je Kladno, Mělník, Praha-východ a další. Nyní bude nejdůležitější zjistit, zda onemocní lidé očkovaní a ti, kteří už nemoc prodělali. Pokud ano, je možné, podle epidemiologů, že epidemie začne znovu od začátku. Uvidíme.

V době, kdy se už vědělo, že počet nakažených stoupá, uspořádala ZUŠ Neratovice 28. 6. 2021 koncert nazvaný lehkomyslně „Sbohem, covide.“ To je provokace, něco jako loňská žranice na Karlově mostě. Půl sálu bylo bez roušek nebo respirátorů, nemělo je ani vedení města - starosta Kroužecký a místostarostové Lenc a Mrzílková, neměl ji ani ředitel ZUŠky pan Novotný a další osoby. Název koncertu považuji za obrovskou troufalost. Stejně jako špatný vzor veřejnosti. Neměli bychom si zahrávat s tak vážnou věcí jako je epidemie covidu. Ale lidem už otrnulo. Vloni to bylo podobné. A pak přišel průšvih. Zdá se, že i letos máme zaděláno na podobný malér, jenže o dva měsíce dříve. Asi někdo ztratil zdravý rozum. 

Zdá se, že naše planeta ztratila trpělivost a chce se nás, lidí, zbavit za každou cenu. Jen namátkou vybírám: epidemie covidu, nebývale silné tornádo na Jižní Moravě, obrovská vedra na západě Kanady: teploty v maloměstě Lytton dosáhly v pondělí 47,9 stupně Celsia, a překonaly tak nedělní rekord 46,6 stupně. V úterý padl rekord další - 49,5 stupňů...

 

Anna Spěváčková
Jméno:Strašák
Datum:08.07. 12:29
Titulek:Bububu
Hlavně strašit, protože vystrašení lidé se nejlépe řídí, že..
Tak seďte doma na zadku a dýchejte přes respirátor, ostatní už chtějí žít a jsem rád, že nošení dusítek už je jen z nutnosti a to ještě tak aby se neřeklo :) Konečně budeme muset přijmout to, že se toho nezbavíme a musíme se s tím naučit žít (stejně jako to již zaznívá v jiných zemích světa).. Nekonečné škrcení kohoutků ekonomiky není možné a tak budeme doufat, že očkování zamezí přetlakům v nemocnicích a ostatní budou muset nějakým způsobem nějak fungovat.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:08.07. 14:45
Titulek:co to mrtví a jejich příbuzní
Myslím, že těch více než 30 000 mrtvých, kdyby mohlo, a jejich příbuzných, by vám od srdce řeklo, co si o vás myslí....Obezřetnost a opatrnost pomáhá lidem přežít, ať už jde o epidemii nebo tornádo či povodeň. Zřejmě jste mlád a myslíte si, že všechno zvládnete levou zadní. On vám ovšem život ukáže...
Jméno:Josef
Datum:09.07. 06:35
Titulek:chce to nebýt ovce
A nevidět věci jednosměrně.Několikrát během pandemie jsme sledovali údaje,musím říct,že to byla zábava.Údaje skákaly snad podle konstelace hvězd,jeden den mrtví x a druhý den číslo o 50 méně,to samé jiné údaje.Věčně vypadával systém.Měli jsme neteř,pracovala přímo na Jipce.Museli udržovat mlčenlivost o Covid případech.Nemocnice hlásila plný stav a jipka byla obsazena z poloviny.Mám zato,že nemocnice za tu blamáž dostávily finance.Těch divných věcí v informacích se dělo podstatně více.A teď si to představte v měřítku celé ČR.Spousta chytrolínů s příchodem pandemie zjistila,že by se mohla na tom dobře napakovat a tak to vnímá i plno lidí.Hlavně hodně očkovat,kupovat dezinfekce,roušky a jiný materiál.A někdo musel mít o tomto dokonalý přehled.Kdo asi....???!!
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:09.07. 07:15
Titulek:jo, jo....to byl určitě Babiš
Hleďte se pane, co se skrýváte pod přezdívkou Josef, jeden náš příbuzný také nenosil roušku, nevěřil na covid a nakonec na něj umřel. Druhý dtto jako podle kopíráku. Jedna neteř něco pravila a už si myslíte, že za covid byly peníze navíc, ale jistě to nevíte. A to se mělo dít v celé republice, kdepak, v celém světě. V našem kapitalistickém světě jsou samozřejmě na prvním místě peníze a chytrolíni. Když jsem ležela po operaci v Motole, zhubla jsem tři kila za šest dní. Jídlo? Katastrofa. Rama, suchý chleba, čaj jako vymáchané ponožky, tvrdé jablko co nerozkousáte ani svými zuby, ne tak umělými. No nemocniční klasika. Ale na vozíku rozvážejícím jídlo ležel talířek s mozarellou, okurkem a rajčátky. Prý si pán připlatil. My socky jsme ale takovou možnost neměli. Ani nám to nebylo nabídnuto. Jen ti kuliši nebo jak jsou nazýváni. Takže dýchejte zhluboka, buďte obezřetný a nevytvářejte fámy. Zkuste si založit svůj web a tam se můžete vyřádit. Pokud se týká Babiše, platí daně v České republice. Až padne a nahradí ho číhající nadržení nadnárodní korporáčníci, neuvidíme ani halíř. Vše se přeleje přes hranice.
Jméno:Marek
Datum:08.07. 19:39
Titulek:co nás čeká
Během měsíce převládne velmi nakažlivá indická mutace delta, je tu i další z jižní Ameriky zvaná epsilon a počkejte ke konci prázdnin, až se budou vracet pitomci z ciziny,to bude parádní epidemie.
Jméno:Petr
Datum:09.07. 04:42
Titulek:včera mluvili
I o lambdě,mno za pár týdnů to bude pěkný koktejl.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:10.07. 08:13
Titulek:epidemie sílí....
V pátek 9. 7. 2021 přibylo v Česku 278 nově potvrzených případů nákazy koronavirem. Potvrzuje se tak nárůst z posledních dní.
Jméno:Petra
Datum:11.07. 09:54
Titulek:mikrobioložka Peková:
"Vakcinace proti "laboratorním šmejdům" je absurdní.

Pracoviště ve Wuchanu publikovalo své poznatky,Čína však ZAPŘELA genom,který klastroval do 1 ze SARS-virů,s největší pravděpodobností laboratorní.

"Ale aby se lidi nechávali očkovat proti laboratorním šmejdům,to mi příjde absurdní".
Jméno:Mirka
Datum:12.07. 06:19
Titulek:strašení?
V Česku za neděli přibylo 147 nakažených, což je v porovnání s minulou nedělí nárůst o 41 případů.

Reprodukční číslo se za neděli zvýšilo na 1,46 ze sobotních 1,35. Číslo v posledních dnech roste, to znamená, že šíření viru nabírá na síle.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:19.07. 19:17
Titulek:kde je zakopaný pes?
Podle webu obce.nery.cz je v Neratovicích za 14 dní 20 pozitivních. Stejný počet nakažených byl koncem května. Pak klesl na nulu a zůstal 11 dnů. Nyní počet zase roste. To je velmi varovná informace, podle sdělení laboratoří z 80% převládá indická mutace zvaná delta. Podobně velké Kralupy nad Vltavou hlásí 6, Mělník 5.
Jméno:Anna Spěváčková <spevackova@seznam.cz>
Datum:14.08. 19:52
Titulek:Prognóza doc. Flégra na vývoj covidu19
Parazitológ Flegr: Do konca leta príde nová mutácia, na ktorú bude potrebná vakcína druhej generácie

https://www.youtube.com/wa tch?v=nwrecu7Z-0I

smažte mezery
Jméno:Anna Spěváčková
Datum:23.08. 08:42
Titulek:Počet pozitivních
Počet pozitivních v Neratovicích za posledních 14 dnů: 8. Je to nejvíce z Mělnicka. Mělník má 5, okolní města: Brandýs 8, Kralupy 4.