Přes 75 % hlasujících se v anketě vyslovilo proti výstavbě protipovodňových opatření v Mlékojedech

Včera a dnes se v Mlékojedech konalo hlasování v anketě o vybudování protipovodňových opatření na území této části Neratovic. Občané Mlékojed, ale také majitelé nemovitostí na jejich území, měli vyslovit svůj souhlas či nesouhlas s vybudováním protipovodňových hrází, zdí a dalších opatření, jež měly zabránit zatopení obce při stoleté vodě.

Ankety se zúčastnilo 250 lidí, z nichž se 188, tedy více než 75 %, vyslovilo proti této výstavbě. Pro výstavbu protipovodňových opatření hlasovalo 62 účastníků ankety.

Konečné rozhodnutí je na zastupitelstvu města. Mnozí zastupitelé už ale předem deklarovali, že budou respektovat výsledek hlasování v Mlékojedech a budou se rozhodovat dle výsledků ankety.

Převzatozneratoviny.cz

Pavel Šanda
Jméno:Dr. Novák
Datum:03.06. 08:31
Titulek:A?
Dobrého dne přeji,
jsa poněkud překvapen výsledkem, že lidé nechtějí chránit své majetky konstatuji, že výsledek je dobrý, neb se takto vyjádřili lidé. A stát ušetří, neb nebude museti stavbu platiti.
Jméno:Pepa
Datum:03.06. 11:59
Titulek:a co ti ostatní?
Hlasovalo 250 lidí, 542 lidí anketa nezajímala. Takže fakt nechápu, proč se anketa dělala. Určitě to stálo spoustu námahy.
Jméno:Petr
Datum:03.06. 14:55
Titulek:jaké bude hlasování
250 lidí o ničem nevypovídá. Ti co k anketě nepřišli, tak jim je to buď jedno a nebo souhlasí. To budou mít zastupitelé těžký úkol. Teď už nejde se opřít jen o výsledky ankety, kde byla účast mizivá.